Elżbieta Zającówna



Elżbieta Zającówna (ur. 14 lipca 1958 w Krakowie) – polska aktorka teatralna i telewizyjna, absolwentka PWST w Krakowie (1981), właścicielka spółki producenckiej “Gabi” Sp. z o.o..

Od 1 czerwca 2010 wiceprezes “Fundacji Polsat”.

Jest jedną z bohaterek książki “Optymistki” (autor: Marzanna Graff-Oszczepalińska)

Jest żoną Krzysztofa Jaroszyńskiego, z którym ma córkę Gabrielę.

Filmografia

  • 2008: Na kocią łapę (Anna)
  • 2007: Samo Życie (siostra Olgi)
  • 2005: Zakręcone (mama Basi)
  • 2001-2002: Marzenia do spełnienia (Teresa Trusewicz, kochanka Tadeusza)
  • 2000: Koniec świata u Nowaków (mama)
  • 1998: Matki, żony i kochanki (II) (Hanka Trzebuchowska)
  • 1995: Matki, żony i kochanki (Hanka Trzebuchowska)
  • 1991: V. I. P. (Krystyna)
  • 1985: C.K. Dezerterzy (zezowata prostytutka)
  • 1985: Nadzór (Ala Krawiec)
  • 1984: O-Bi, O-Ba. Koniec cywilizacji (prostytutka w barze)
  • 1984: Vabank II czyli riposta
  • 1983: Seksmisja (strażniczka w blokhauzie)
  • 1982: Ściana (członkini ŻOB-u)
  • 1981: Vabank (Natalia)

Gościnnie

  • 2007: Daleko od noszy odc.164 (jako prezeska Trójzęba)
  • 2005: Niania odc.13 (Maria Wiernicka)
  • 2002-2003: Psie serce (Bella)
  • 2000: 13 posterunek 2 (instruktorka)
  • 1999-2001: Graczykowie (prezenterka TV)
  • 1999-2006: Na dobre i na złe (Ela, żona Tomasza)
  • 1984: 07 zgłoś się (żona porucznika Jaszczuka w odc. 15)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *