Jan Krzyżanowski



Jan Krzyżanowski (ur. 25 kwietnia 1939 w Krakowie) polski aktor filmowy i teatralny

Filmografia

  • 2005: Karol. Człowiek, który został papieżem jako ojciec Józka
  • 1994: Śmierć jak kromka chleba jako Oficer WP
  • 1986: Zaproszenie jako Tadeusz
  • 1980: Constans
  • 1978: Osiemdziesięciu huzarów
  • 1977: Akcja pod Arsenałem
  • 1977: Śmierć prezydenta jako Kazimierz Sosnkowski
  • 1976: Ocalić miasto jako Marian Nowacki
  • 1975: Znikąd donikąd
  • 1975: Cdn jako Aleksander, były partner Elżbiety

Seriale

  • 1995: Odjazd jako przewodniczący komisji weryfikacyjnej
  • 1982: Blisko, coraz bliżej jako Kapitan francuski (gościnnie)
  • 1980: Z biegiem lat, z biegiem dni… jako socjalista Janek, miłość Misi Chomińskiej
  • 1979: Gazda z Diabelnej jako porucznik
  • 1978: Układ krążenia jako dyrektor PGR (odc. 5)
  • 1976: Polskie drogi jako Kapitan Tadeusz Miszczyk (gościnnie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *